Mogelijk spoor dader in brand steken kapper

Mogelijk heeft de politie een doorbraak bereikt in de zaak waarbij de eigenaar van een Enschedese kapperszaak in brand werd gestoken. De 50-jarige man werd begin februari in zijn zaak aan de Kottendijk met een brandbare vloeistof overgoten en raakte zwaargewond. Tot nu toe is geen verdachte opgepakt. De politie sprak donderdag van een aanslag.

Al vrijwel meteen vermoedde de politie dat de dader of daders het gemunt hadden op iemand anders en dat de kapper dus slachtoffer is van een persoonsverwisseling.

Twee weken geleden raakte een 45-jarige in Duitsland woonachtige Nederlander zwaargewond toen hij net over de grens in het Duitse Gronau in zijn auto op een parkeerplaats werd beschoten. De man is buiten levensgevaar.

De politie denkt dat er mogelijk een connectie bestaat tussen de schietpartij en de aanslag in Enschede. De Nederlandse politie heeft het onderzoek naar de schietpartij van de Duitse collega's overgenomen en is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over een mogelijk verband tussen beide zaken.

Mogelijk spoor dader in brand steken kapper
Mogelijk spoor dader in brand steken kapper (Foto: ANP)