Neres: "Ik wilde bij São Paulo blijven"

David Neres werd afgelopen winter voor een groot bedrag aangetrokken door Ajax. Zelf had de aanvaller liever nog even in Brazilië gebleven.

Ajax eindigde de zoektocht naar een nieuwe vleugelspeler bij David Neres. De Braziliaan werd voor minimaal twaalf miljoen euro aangetrokken en moest het vertrek van Anwar El Ghazi opvangen. Neres speelde slechts een aantal wedstrijden in het shirt van São Paulo, maar had genoeg laten zien voor een transfer.

Als het aan hem had gelegen, had hij nog even bij São Paulo gebleven. "Ik had graag bij de club willen blijven. Ik wilde daar historie schrijven, maar ik werd verkocht toen ik weg was met het jeugdteam van Brazilië", vertelde Neres in gesprek met ESPN.

De eerste maanden in Nederland waren zwaar voor de aanvaller, met name doordat hij de Engelse taal niet goed beheerst. "Ik kan hier niet goed communiceren met de spelers en de trainer. Het duurt lang voordat ik begrijp wat ze uitleggen. Iedereen spreekt goed Engels, maar ik nog niet. Dat belemmert mij een beetje", aldus Neres.