Veteraan Bopanna eindelijk weer in Grand Slam-finale

Tennisser Rohan Bopanna staat eindelijk voor de tweede keer in zijn loopbaan in de finale van een Grand Slam-toernooi. De 37-jarige veteraan uit India is al jaren een van 's werelds beste dubbelspelers, maar tot grote finales kwam het nog zelden.

Eén keer eerder stond de Indiër in een Grand Slam-finale: in 2010 verloor hij in het mannendubbel de finale van de US Open met zijn Pakistaanse maat Aisham al-Qureshi, met wij Bopanna jarenlang een duo vormde, wat werd gezien als teken dat vriendschappen tussen vijandige landen gewoon mogelijk zijn.

Verder haalde de Indiër nooit een grote finale, maar in het gemengd dubbelspel op Roland Garros is daar nu verandering in gekomen. Samen met de 25-jarige Canadese Gabriela Dabrowski plaatste Bopanna zich voor de finale door Andrea Hlavackova en Edouard Roger-Vasselin, als derde geplaatst, uit te schakelen: 7-5, 6-3. Eerder wonnen Bopanna en Dabrowski ook al van Sania Mirza en Ivan Dodig, de nummers twee van de plaatsingslijst.

In de finale wachten de Colombiaan Robert Farah en de Duitse Ana-Lena Grönefeld. Farah kent een fantastisch toernooi, want in het mannendubbelspel staat hij ook al in de halve finales. Grönefeld weet hoe het voelt om te winnen: in 2014 zegevierde ze op het Parijse gravel in het gemengd dubbel met de Nederlander Jean-Julien Rojer. Het ongeplaatste duo zag alle topduo's in hun helft van het schema uitgeschakeld worden en sloeg zich naar de eindstrijd. 

De finale wordt donderdag gespeeld en begint rond het middaguur.