Porte pakt winst in tijdrit Dauphiné

Richie Porte heeft de tijdrit in het Critérium du Dauphiné. De Australier van BMC was na 23,5 twaalf seconden sneller dan wereldkampioen Tony Martin. Alejandro Valverde werd derde op 24 seconden van Porte. Beste Nederlander was Stef Clement met een vierde plaats op 28 seconden. Thomas de Gendt blijft leider.

Halverwege de tijdrit had Tony Martin de snelste tijd staan. De Duitse had na 23,5 kilometer een tijd van 28.19. Porte zou de enige renner zijn die onder de tijd van de wereldkampioen tijdrijden duiken. De Australische kopman van BMC was 12 seconden sneller dan Martin.

Chris Froome, de winnaar van de laatste twee edities verloor 38 seconden op Porte en zou uiteindelijk achtste worden in de tijdrit. Alberto Contador zou een plaats boven Froome eindigen. De Spanjaard verloor 35 seconden de Australiër. Valvarde deed het van de andere favorieten het beste met een derde plaats op 24 seconden.

De Nederlandse renners reden ook een goede tijdrit. Clement zou als vierde eindigen, waardoor hij de beste Nederlander zou zijn. Ook Sam Oomen zou een prima tijdrit rijden. De jonge Nederlander van Sunweb zou vijftig seconden verliezen, maar nam wel de jongerentrui over van Pierre Latour.