Klaassen: "Iedereen vindt het jammer dat Bosz weg is"

Het vertrek van Peter Bosz is hard aangekomen bij Davy Klaassen. De aanvoerder had graag gezien dat de trainer langer bij Ajax zou blijven.

Bosz maakte dinsdag zijn overstap naar Borussia Dortmund definitief. Dat betekent dat Ajax en Bosz na één seizoen afscheid van elkaar nemen en dat de Amsterdammers op zoek moeten naar een nieuwe oefenmeester.

Edwin van der Sar baalde van het vertrek van Bosz en ook Klaassen reageerde teleurgesteld. "Iedereen vindt het jammer dat de trainer weg is. Het is voor iedereen zonde", vertelde Klaassen in gesprek met Voetbal International.

Bosz zou niet op één lijn zitten met de technische staf, waardoor hij koos voor een vertrek naar Dortmund. Klaassen heeft daar niet veel van gemerkt. "Af en toe vang je wel eens iets op. Hoe het precies is gegaan is voor nu even niet heel belangrijk. We moeten op zoek naar een nieuwe trainer."

"Je leest overal veel verschillende dingen, maar ik lees heel veel dingen die helemaal niet kloppen. Iedereen gaat speculeren en alles roepen. Het blijft een fantastisch jaar en iedereen is trots op wat we hebben bereikt. We moeten nu gaan kijken naar een nieuwe trainer, maar het is te kort dag om nu namen te gaan roepen."