Uitspraak in langslepende zaak Posbankmoord

Frank S. (56) uit Boekel en Souris R. (44) uit Veghel horen woensdag of, en zo ja hoe lang, ze de cel in moeten voor de dood van Alex Wiegmink op de Posbank in 2003. Tegen de twee is dertien jaar cel geëist voor doodslag en brandstichting in de zaak die bekendstaat als de Posbankmoord.

Volgens de aanklager zijn beide verdachten door hun nauwe samenwerking even verantwoordelijk voor de dood van Wiegmink. Wie het fatale schot heeft gelost, is niet duidelijk geworden, maar doet er volgens de aanklager niet toe. "Ze zijn samen en allebei gewapend op pad gegaan om een auto te stelen. Ze zijn samen de confrontatie aangegaan met het slachtoffer en hebben beiden geschoten."

De 44-jarige huisschilder Alex Wiegmink uit Drempt werd op 20 januari 2003 doodgeschoten op de Posbank in Rheden (Gelderland). Zijn lichaam werd niet veel later verkoold teruggevonden in zijn uitgebrande auto in Erp (Noord-Brabant).

Jarenlang leek de zaak op een dood spoor te zitten, tot de politie vorig jaar opnieuw aandacht vroeg voor de moord. Frank S. meldde zich in november uit gewetensnood met een bekentenis en een spijtbetuiging. Medeverdachte Souris R. kon korte tijd later ook worden gearresteerd.

Uitspraak in langslepende zaak Posbankmoord
Uitspraak in langslepende zaak Posbankmoord (Foto: ANP)