Van der Sar baalt van vertrek Bosz

Borussia Dortmund en Ajax maakten dinsdagmiddag de definitieve overstap van Peter Bosz bekend. Algemeen directeur Edwin van der Sar baalt van de transfer.

Bosz kwam afgelopen zomer van Maccabi Tel Aviv over naar Ajax. In Amsterdam tekende de oefenmeester voor drie seizoenen, maar na één seizoen is er een einde gekomen aan de samenwerking tussen Bosz en Ajax.

De trainer rondde dinsdag de overstap naar Borussia Dortmund definitief af. "Ik heb gemengde gevoelens bij deze overgang. Toen we Peter vorige zomer naar Ajax haalden was het niet de bedoeling dat er na één jaar alweer een einde zou komen aan de samenwerking", liet Van der Sar weten via de officiële website van Ajax.

"We hebben, met name in de Europa League, een geweldig seizoen neergezet. Net als bij onze spelers trekt dat ook voor de trainer de aandacht van clubs uit de Europese topcompetities."

"Het ging ons te ver om hem aan zijn contract te houden en we zijn er met Dortmund goed uitgekomen. Het is nu aan ons om, voordat de voorbereiding begint, een goede opvolger te contracteren", aldus Van der Sar, die ook assistent Hendrie Krüzen ziet vertrekken.