Verbeek: "Ajax mag me bellen hoor"

Gertjan Verbeek staat ervoor open om trainer van Ajax te worden, nu Peter Bosz naar Borussia Dortmund is vertrokken.

Er is haast geboden bij de opvolging van Bosz als trainer van de Amsterdammers. Over drie weken begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen en eind juli staan de wedstrijden in de derde voorronde van de Champions League op het programma.

"Ze mogen me bellen hoor, geen probleem", vertelde Verbeek tegen NUsport. "Ajax is een mooie club en ik voel me er zeker niet te groot voor." De 54-jarige trainer heeft nog een contract tot 2018 bij VfL Bochum.

De namen van Roger Schmidt, Jaap Stam, Clarence Seedorf en Erik ten Hag worden genoemd als mogelijke opvolgers van Bosz. "Er gaan allerlei namen rond, maar ik geloof daar niet zo in. Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) heeft zijn lijstje vast al klaar."

"Ajax zal sowieso bij een Nederlandse trainer uitkomen, omdat het heel belangrijk is om 4-3-3 te spelen. Louis van Gaal zie ik het niet doen en Henk ten Cate heeft al gezegd dat hij geen interesse heeft. En Ten Hag is een totaal ander type trainer dan Bosz. Die speelt bij FC Utrecht vaak met drie verdedigers en vijf middenvelders."