'Iedereen kan sporten', met Rico Verhoeven

Kickbokskampioen Rico Verhoeven begint inmiddels al aardig een bekende Nederlander te worden en hij begint die bekendheid uit te buiten door een aantal lucratieve sponsorovereenkomsten te tekenen. Maar zijn bekendheid gebruikt hij niet alleen voor persoonlijk gewin, maar ook om diverse goede doelen te steunen.

Zo zijn de bokshandschoenen, die hij in mei tijdens zijn gevecht tegen Ismael Lazaar tijdens kickboksgala Glory 41 droeg, per opbod geveild. Uiteindelijk brachten deze 2000 euro op die volledig ten goede kwamen aan de stichting 'Voor Sara' die het onderzoek naar de zeldzame spierziekte MDC1A steunt.

Daarnaast is Verhoeven betrokken bij het evenement ArenAMoveS, een sportevenement in de Johan Cruijff ArenA ten behoeve van het onderzoek naar de ziekte multiple sclerose (MS). Iedereen kan zich inschrijven om op 25 juni in de ArenA mee te doen aan een aantal uitdagende sportactiviteiten, waaronder de ArenA traploop, bootcamp, crossfit en bokssessies.

Naast deze inspanningen is Verhoeven ook betrokken bij de gezondheid van de gemiddelde Nederlander en wil hij zich graag inzetten om de Nederlanders aan te zetten tot bewegen. Dat doet hij onder andere via onderstaande 'instructievideo' samen met Toon. Bepaal zelf of je na het zien van deze video geïnspireerd raakt om te gaan sporten, maar denk erom, alle begin is moeilijk...