Lacazette: "Champions League is niet allesbepalend"

Alexandre Lacazette lijkt de deur voor Arsenal op een kier te zetten. Ook ging de Fransman in op een mogelijke transfer naar Atlético Madrid.

Lacazette werd al meerdere keren aan Arsenal gelinkt, al kreeg Olympique Lyon nog geen officieel bod binnen. Dat The Gunners volgend seizoen slechts in de Europa League spelen, hoeft volgens de Fransman geen groot probleem te zijn. "Of de Champions League allesbepalend is voor mijn keuze? Nee, maar het is wel belangrijk."

In een live Facebookchat van Eurosport gaf Lacazette aan dat de kans op speeltijd ook belangrijk is. "Ik zal kijken wat mijn positie bij m'n nieuwe club wordt. Dat er niet te veel spelers zijn, zodat ik kan spelen en niet op de bank kom te zitten", aldus de spits. "De Premier League is interessant. Dat beketent niet dat ik ga, maar ook niet dat ik weiger om weg te gaan."

Atlético Madrid werd ook genoemd als nieuwe club van Lacazette, maar de Spanjaarden mogen het komende halfjaar geen spelers kopen. "Een huurperiode bij Lyon tot aan de winter? Daar heb ik niet echt over nagedacht, omdat dat volgens onze clubpresident niet mogelijk is. En dat is ook niet wat ik zelf wil."