Pliskova met moeite naar kwartfinales Roland Garros, unicum Garcia

Karolina Pliskova heeft voor het eerst in haar leven de kwartfinales gehaald op Roland Garros. De Tsjechische nummer drie van de wereld had het vooral in het begin van de achtste finale wel erg moeilijk met de Paraguayaanse Veronica Cepede Royg, de nummer 97 op de ranglijst.

Pliskova serveerde in set één ontzettend slecht en sloeg nog niet de helft van de eerste services binnen de lijnen. Cepede Royg deed dat juist uitstekend en won zo met opvallend grote cijfers de eerste set.

De Tsjechische kwam vervolgens echter beter in haar spel, serveerde iets beter en zag de foutenlast bij Cepede Royg toenemen. De tweede set won ze via twee vroege breaks, in set drie plaatste Pliskova op 4-4 de beslissende break: 2-6, 6-3, 6-4.

Caroline Garcia, in Parijs als 28e geplaatst, zorgde voor eigen publiek voor een unicum. De 23-jarige Française versloeg haar landgenote Alizé Cornet (WTA-43) en plaatste zich zo voor het eerst in haar carrière voor de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi: 6-2, 6-4. In die kwartfinale komt Garcia uit tegen Pliskova.