FOK! Wat een weer: zon, later een bui mogelijk

Juni meer droog dan nat,
vult de schuur en ook het vat.

Goedemorgen op deze extra gratizzz zondag ofwel tweede pinksterdag. We trappen de dag af met een zonnetje, maar in de middag kan er bewolking voorkomen waaruit ook nog eens vocht uit gaat komen  

De temperaturen liggen vandaag rond de 17 graden op de Wadden tot 23 graden in het oosten van het land. De wind komt uit het zuidwesten en is langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In het binnenland is de wind zwak tot matig. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:23
Zon onder: 21:53
Zonkracht: 7/3

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
754 Bonifatius bij Dokkum gedood.
1806  De Bataafse Republiek wordt het Koninkrijk Holland.
1942 Slag bij Midway: De United States Navy verwerft het maritieme overwicht in de Stille Oceaan door vier Japanse vliegdekschepen tot zinken te brengen
1944 Tweede WereldoorlogRome wordt bevrijd door de geallieerde troepen en geallieerde luchttroepen landen 's avonds laat in Normandië om strategische plaatsen te bezetten ter voorbereiding van de eigenlijke invasie in de vroege ochtend van de dag daarna.
1968 Robert F. Kennedy wordt neergeschoten in het Ambassador Hotel in Los Angeles door Sirhan Sirhan. Hij overlijdt de volgende dag.
2004 Een half ontblote vrouw vernielt uit protest het wassen beeld van Vladimir Poetin in Musée Grévin Parijs.

Avondzon in Bergen aan Zee (Foto: DJMO)
Avondzon in Bergen aan Zee (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!