F1-bazen willen meer races in 2019

De nieuwe bazen van de Formule 1 zetten in op meer dan de 21 races die volgend jaar op het programma staan. Dan keren Frankrijk en Duitsland terug op de kalender maar verdwijnt Maleisië. In 2019 moeten de aanpassingen al een feit zijn.

Marketingbaas Sean Bratchest nauw samen met sportief directeur Ross Brawn om de kalender voor volgend jaar samen te stellen. De toekomstige focus ligt op Europa, maar er moet ook uitbreiding plaatsvinden in de Verenigde Staten, Azië en Latijns Amerika.

Bratches lichtte zijn plannen tegenover Motorsport toe. "We gaan samen met de teams bepalen waar we races willen hebben. Wij willen graag meer dan 21 races op de kalender hebben en we willen graag nieuwe gebieden bereiken. Ik heb hier een onderzoek naar de economische impact liggen die de voordelen van de komst van de Formule 1 naar een stad, een land, een gemeente, een vorstendom laat zien. Als we de kalender optimaliseren en optimaliseren welke gebieden we aandoen, dan kunnen we met steden om tafel gaan en deals maken, in plaats van reactief handelen zoals in het verleden gebeurde."

"Meer dan 21 races eist echter wel zijn tol, fysiek, geestelijk en economisch gezien. Daarom moeten we met alle partijen, met de teams voorop, kijken wat het absolute maximum is en wat iedereen een goed aantal vindt."

Bratches wil in de toekomst ervoor zorgen dat de Formule 1-races meer per gebied afgewerkt worden om zo de druk op het personeel te verlichten. Er zijn echter wel problemen te verwachten vanwege contracten en weersomstandigheden. Daarnaast moet de kalender meer afgestemd worden met bijvoorbeeld de World Endurance Series, Formule E en de MotoGP, zodat overlapping van grote sportevenementen verminderd wordt.