Nadal laat niks heel van Georgiër, Dimitrov uitgeschakeld

Rafael Nadal heeft met groot vertoon van macht de achtste finales bereikt op Roland Garros. De negenvoudig kampioen uit Spanje liet helemaal niks heel van Nikoloz Basilashvili (ATP-63). De Georgiër bakte er niks van, sloeg tig ballen het net in en wist pas na elf games op het scorebord te komen. Na anderhalf uur was de lijdensweg voorbij: 6-0, 6-1, 6-0.

Dominic Thiem had het evenmin heel moeilijk, hoewel Steve Johnson hem wel wat meer partij gaf dan wat Nadal tegenover zich had. De Oostenrijkse nummer zeven van de wereld moest zich vooral in set twee even extra inspannen, maar hij zette de Amerikaan toch netjes aan de kant: 6-1, 7-6 (4), 6-3.

Voor de als elfde geplaatste Bulgaar Grigor Dimitrov zit het toernooi erop. De negen plekken lager gerangschikte Spanjaard Pablo Carreno-Busta was in een bijna 2,5 uur durende partij simpelweg een maat te groot: 7-5, 6-3, 6-4. Zijn landgenoot Roberto Bautista-Agut, als zeventiende geplaatst in Parijs, was eveneens op dreef. Hij stuurde de Tsjech Jiri Vesely met 6-3, 6-4, 6-3 resoluut naar huis.