Halep en Pliskova naar derde ronde Roland Garros

De nummers twee en drie van de plaatsingslijst op Roland Garros hebben zich voor de derde ronde van het damestoernooi geplaatst.

Karolina Pliskova, de Tsjechische nummer twee, had het lastig tegen de Russische Ekaterina Alexandrova, maar won in drie sets alsnog: 6-2, 4-6, 6-3. Simona Halep, de Roemeense nummer drie, had het aanzienlijk minder moeilijk tegen Tatjana Maria uit Duitsland: 6-4, 6-3.

Ook de Oekraïnse Elina Svitolina, als vijfde geplaatst in Parijs, zit nog in het toernooi. Donderdag won ze na een stroeve start van de Bulgaarse Tsvetana Pironkova: 3-6, 6-3, 6-2. Net als Svitolina moest ook Agnieszka Radwanska, als negende geplaatst, de eerste set afgeven. De Belgische Alison van Uytvanck kon het echter niet afmaken en ging alsnog onderuit: 6-7 (3), 6-2, 6-3.

Voor de nummer twaalf van de plaatsingslijst zit het toernooi erop. Madison Keys ging met 3-6, 6-3, 6-1 onderuit tegen de Kroatische Petra Martic. Ook Anastasia Pavlyuchenkova kan naar huis, want de als zestiende geplaatste Russische verloor met 6-7 (4), 6-2, 4-6 van Veronica Cepede Ruig uit Paraguay. De Tsjechische Barbora Strycova (20) had verrassend weinig kans tegen Alizé Cornet: 6-4, 6-1.

Anastasija Sevastova en Elena Vesnina deden wel wat van hen verwacht werd. De als zeventiende geplaatste Letse Sevastova schakelde Eugenie Bouchard met 6-3, 6-0 soepeltjes uit, terwijl Vesnina, de Russische nummer veertien, met 4-6, 6-3, 6-0 te sterk was voor de Amerikaanse Varvara Lepchenko.