NAC-topscoorder Dessers naar FC Utrecht

Na een jaar verlaat Cyriel Dessers NAC Breda alweer. De 22-jarige Belg gaat spelen voor FC Utrecht, dat na het vertrek van Sébastien Haller op zoek was naar offensieve versterking.

Dessers tekent bij de club in de Domstad voor drie jaar. FC Utrecht wordt na OH Leuven, SC Lokeren en NAC Breda de vierde club in zijn carrière. Hij krijgt in de Galgenwaard te maken met erfenis van Haller, die zijn kunsten gaat vertonen bij Eintracht Frankfurt.

Dessers, die nog een doorlopend contract had bij NAC, dankt zijn overstap mede aan zijn sterke eerste jaar op Nederlandse bodem. De aanvaller leverde met 22 doelpunten een grote bijdrage aan het bereiken van de play-offs, waarin hij met zeven treffers in vier duels de basis legde voor promotie naar de Eredivisie.

Dessers: "Ik wil de supporters bedanken voor hun ongelooflijke steun gedurende het hele seizoen. NAC is eindelijk terug waar het hoort. Ik wil ook mijn ploegmaats bedanken voor de kansen die ze mij hebben gegeven. Dit is een jaar dat ik nooit zal vergeten, ik ben voor altijd fan van de club."

"Wij zijn er zeer content mee dat Cyriel vanaf seizoen 2017/2018 speler van FC Utrecht is”, zegt Technisch Manager en hoofdtrainer Erik ten Hag. “Cyriel is een atletische en sterke spits met een neusje voor de goal. Een intelligent type die met volle overgave zijn wedstrijden speelt. Wij zijn enthousiast over zijn aanvallende potentie en hebben het volste vertrouwen dat hij gaat bijdragen aan het succes van FC Utrecht.”

NAC ontvangt naar verwachting tussen de 300.000 en 400.000 euro voor de Belgische aanvaller. Hij tekent bij Utrecht een contract voor drie seizonen, met een optie voor een vierde seizoen.