Italië geeft voetbaldemonstratie tegen arm San Marino

Italië heeft korte metten gemaakt met buurman San Marino tijdens een vriendschappelijk onderonsje. De 8-0 eindstand was al na ruim een uur bereikt.

Het duel tegen het naburige dwergstaatje was zoals verwacht een veredeld trainingspartijtje. Binnen tien minuten liet Gianluca Lapadula zich gelden met een doelpunt via een kopbal, en het zou niet zijn laatste zijn.

Drie minuten later deed Gianmarco Ferrari met zijn hoofd het net eveneens krullen, waardoor doelman Benedettini weer werd verslagen. Andrea Petagna profiteerde vervolgens van matig verdedigen van San Marino in de zestiende minuut.

Toen er twintig minuten waren gespeeld stond er een kwartet op het scorebord toen Lapadula zijn tweede van het duel maakte. Na de rustpauze maakte de Milan-spits zijn hattrick compleet met de 6-0, nadat eerder Mattia Caldara de 5-0 had gescoord.

Een goal van Matteo Politano betekende het laatste doelpunt afkomstig van een Italiaanse schoen, waarna San Marino-verdediger Giovanni Bonini zijn eigen goalie nog verraste en er 8-0 van maakte.