'Oasis op benefietconcert Manchester'

Oasis komt mogelijk weer bij elkaar voor het benefietconcert voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester. Sinds woensdag gaan er verschillende geruchten daarover rond op internet.

Black Eyed Peas-lid Taboo zette de geruchtenstroom in gang toen hij de aanwezigheid van The Black Eyed Peas bevestigde op Twitter. In dezelfde tweet noemt hij de namen van andere optredende artiesten als Ariana Grande, Pharrell Williams, Katy Perry, Justin Bieber, Coldplay en Miley Cyrus. In zijn lijstje staat echter ook Oasis, dat nog niet is aangekondigd.

Liam en Noel Gallagher, afkomstig uit Manchester, vormden in de jaren negentig tot 2009 het hart van Oasis. In dat jaar kwam er een einde aan de band toen de broers ruzie kregen. Sindsdien maken ze elkaar geregeld zwart in de media.

Sinds de aanslag wordt door veel fans al vurig gehoopt op een comeback. Hun hit Don't Look Back In Anger werd symbool voor de veerkracht van de plaatselijke bevolking, nadat het publiek bij een herdenkingsdienst het nummer spontaan had ingezet.

Dinsdag gaf Liam in Manchester een soloconcert. De opbrengst daarvan wil hij doneren aan de slachtoffers van de aanslag.

'Oasis op benefietconcert Manchester'
'Oasis op benefietconcert Manchester' (Foto: BuzzE)