Bertens al klaar op Roland Garros na zeer matige partij

Voor tennisster Kiki Bertens zit een herhaling van haar stunt op Roland Garros 2016 er niet in. De Nederlandse werd in Parijs al in de tweede ronde uitgeschakeld door de 18-jarige Amerikaanse CiCi Bellis, die eerder Quirine Lemoine versloeg.

Bertens won de allereerste game van de wedstrijd, nota bene op de opslag van Bellis, maar leverde haar service gelijk twee keer in. De Nederlandse nummer achttien van de wereld speelde bijzonder matig en was niet opgewassen tegen de Amerikaanse tiener, van wie ze eerder deze maand in Rome nog ruim won.

Bellis won de eerste set, waarna zich in set twee een waar breakfestijn ontwikkelde. Met pijn en moeite wist Bertens daar nog een tiebreak uit te slepen, maar daarin begon ze wederom dramatisch slecht. Bellis kreeg zo maar liefst vijf matchpoints, maar plotseling gloorde er weer Nederlandse hoop.

Het ene na het andere matchpoint werd óf netjes weggewerkt door Bertens óf in het net geslagen door haar opponente, maar op het moment dat ze op gelijke hoogte kon komen gooide Bertens het alsnog weg: een totaal mislukt dropshot bezegelde het lot van de halvefinaliste van vorig jaar, 6-3, 7-6 (5).

Kiki Bertens vroegtijdig klaar in het enkelspel. (PRO SHOTS/Insidefoto)
Kiki Bertens vroegtijdig klaar in het enkelspel. (PRO SHOTS/Insidefoto)