19 jaar geëist tegen vader die moeder doodde

Tegen een 44-jarige man is woensdag een gevangenisstraf van negentien jaar geëist voor de moord op zijn ex-vrouw en moeder van zijn kinderen. Het 38-jarige slachtoffer werd op 5 november 2015 levenloos in haar woning in Veendam gevonden. De man wordt er ook van verdacht samen met zijn 43-jarige nieuwe partner plannen te hebben gemaakt om haar ex-partner te doden. Tegen de vrouw is 24 maanden gevangenis waarvan acht voorwaardelijk geëist.

De verdachte zou zijn ex-vrouw bij haar thuis hebben gedood door haar te bedwelmen met ether en een kussen op haar hoofd te duwen.

De officier van justitie noemt het handelen van de verdachte te kwalificeren als moord. "De verdachte is planmatig te werk gegaan. In de maanden voorafgaand aan de dood van het slachtoffer heeft hij gezocht naar methoden om zijn ex-partner om het leven te brengen. De verdachte zat financieel aan de grond, met de dood van zijn ex-partner zou hij financieel gewin maken en daarbij had hij een relationeel belang."

Verdriet
Volgens de officier heeft de man met zijn daad onherstelbaar en onpeilbaar veel leed en verdriet berokkend bij de nabestaanden, familie en vrienden. "Deze kinderen zullen zonder hun moeder verder moeten, in het besef dat hun vader verantwoordelijk is voor haar dood."

De rechtbank in Assen doet naar verwachting over twee weken uitspraak.

19 jaar geëist tegen vader die moeder doodde
19 jaar geëist tegen vader die moeder doodde (Foto: ANP)