Haase: "Ik moet goed spelen tegen Nadal"

Tennisser Robin Haase staat woensdagmiddag voor de zoveelste keer in zijn loopbaan al erg vroeg in een Grand Slam tegenover een absolute wereldtopper. Dit keer wacht Rafael Nadal in de tweede ronde van Roland Garros op de Hagenaar.

Het zal een lastig partijtje worden voor Haase, de nummer 43 van de wereld, tegen een van de grootste gravelspecialisten ooit. Zijn strategie is vrij simpel: "Ik moet goed spelen", zo trapt hij netjes een open deur in. "Alles moet lopen en daarnaast heb je ook gewoon geluk nodig", zegt hij eerlijk. "Om überhaupt een set van hem te winnen heb je echt alles nodig."

Volgens Haase heeft niemand echt een antwoord op de vraag hoe Nadal op gravel verslagen moet worden. "Dit jaar lukte alleen Dominic Thiem dat in de finale in Rome en die speelde echt waanzinnig goed." Rally's kort houden en snel winners slaan, op papier geen slecht plan, klinkt Haase niet verstandig in de oren. "Dan ben je gelijk kansloos, ik moet wel bereid zijn die rally's aan te gaan. Als ik dat niet doe speel ik anders dan ik gewend ben en dat is een te groot risico."

Men zegt wel eens dat spelers van zulke wedstrijden moeten genieten, maar daar kan Haase terecht weinig mee. "Hoe kun je genieten als je er met drie keer 6-1 vanaf gaat? Uiteindelijk wil je op dit soort toernooien tegen dit soort spelers tennissen, daar doe je het voor, want dat is gaaf, maar dan wil je wel gewoon goed spelen. Ik weet dat ik in principe weinig kans heb, maar op de baan geloof je dat je kunt winnen. Ook al heb ik maar één procent kans, het is een kans en daar ga ik voor", klinkt het strijdvaardig.

Hoe laat de wedstrijd van Haase begint is afhankelijk van de eerdere wedstrijden, maar als je rond een uur of 14.30 inschakelt op NPO1 zit je in principe wel goed.