Tijd voor VR met Star Trek: Bridge Crew

Ubisoft heeft Star Trek: Bridge Crew, de virtual reality game waar spelers als lid van de Starfleet de ruimte ontdekken, uitgebracht voor PlayStation VR, Oculus Rift en HTC Vive. 

Star Trek: Bridge Crew zet je in het Star Trek-universum, waar zij de rol van een Starfleet-officier op zich nemen en missies voltooien die het lot van hun schip en bemanning bepalen. De game is zowel coöperatief met een crew of als kapitein in singleplayer te spelen. Je komt op de brug van een nieuw sterrenship, de U.S.S. Aegis, terwijl ze een ongerept gebied van het heelal ontdekken. Naast een verhaalcampagne, kunnen spelers ook Ongoing Voyages spelen. Deze stellen spelers in staat om zowel alleen als met anderen willekeurige missies te voltooien aan boord de U.S.S. Aegis of zelfs de legendarische U.S.S. Enterprise NCC-1701 uit de originele Star Trek-serie.

Star Trek: Bridge Crew is exclusief voor virtual reality ontworpen. Door middel van het traceren van handbewegingen en volledige lichaamsavatars, inclusief directe lip sync, kunnen spelers ervaren hoe het is om een officier te zijn op de brug van een sterrenschip van de Federatie wanneer ze de rol van Kapitein, Stuurman, Tacticus of Technicus aannemen. Elke rol is belangrijk voor de missies en alleen door samen te werken kan de crew hun doelen behalen.

Daarnaast bevat Star Trek: Bridge Crew deze zomer gedurende een experimentele bèta-periode de Watson-techniek van IBM met interactieve spraak- en waarnemingsvaardigheden. Hiermee kunnen spelers met hun stem bevelen geven en met hun virtuele crewleden communiceren.