Murray levert één set in, Verdasco verrast Zverev

Andy Murray heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. De Britse nummer één van de wereld moest een set inleveren tegen Andrey Kuznetsov (ATP-73), maar kende verder weinig grote problemen: 6-4, 4-6, 6-2, 6-0.

Alexander Zverev is al geruime tijd bezig aan een grote doorbraak, maar voor de nummer tien van de wereld zit Roland Garros er al op. De 20-jarige Duitser zag zijn partij tegen Fernando Verdasco maandag onderbroken worden en dinsdag ging het niet best: Verdasco kon beter omgaan met het extra nachtje en won met 6-4, 3-6, 6-4, 6-2.

De als dertiende geplaatste Fransman Gaël Monfils werkte zich zonder grote problemen langs de Duitse Jamaicaan Dustin Brown: 6-4, 7-5, 6-0. Tomas Berdych had het één set lastig tegen Jan-Lennard Struff, maar hoefde zich verder weinig zorgen te maken. De Tsjechische nummer vijftien van de plaatsingslijst zegevierde met 6-1, 6-1, 4-6, 6-4.

Jo-Wilfried Tsonga heeft het wel lastig. De als twaalfde geplaatste Fransman verloor de eerste twee sets van de Argentijn Renzo Olivo (ATP-91) en had in set drie een tiebreak nodig. In de vierde set was Olivo één game verwijderd van de winst toen de invallende duisternis een einde maakte aan de dag.