Haydens begrafenis vanavond live te volgen

Nicky Haydens begrafenis zal plaatsvinden in besloten kring, maar is voor fans van de onlangs overleden motorcoureur via een livestream op zijn Facebookpagina te volgen.

Maandag zal de voormalig MotoGP-kampioen worden begraven in zijn thuisstad Owensboro, Kentucky. De dienst begint om 12.00 uur lokale tijd (19.00 uur Nederlandse tijd) in de St. Stephan Cathedral en is live te volgen via zijn Facebookpagina. Dit heeft Haydens familie zaterdag bekendgemaakt. Eenieder die Hayden de laatste eer wilde bewijzen was afgelopen zondagmiddag en -avond welkom in het Haley-McGinnis Funeral Home.

De WorldSBK-coureur werd 17 mei j.l. door een auto geschept tijdens een fietstraining in Rimini, nabij San Marino. De Honda-rijder liep onder andere ernstig hersenletsel en diverse botbreuken op. Vijf dagen na het ongeval overleed de Amerikaan. Nicky Hayden werd slechts 35 jaar oud.

Het live laten meekijken van fans doet denken aan de dienst van de in 2011 overleden MotoGP-coureur Marco Simoncelli. De 24-jarige Italiaan overleefde een crash tijdens de GP-ronde in Sepang zes jaar geleden niet en zijn begrafenis werd live op internet en de Italiaanse televisie uitgezonden. Net als bij Hayden kon het publiek nog afscheid nemen: de racer lag een dag voor zijn begrafenis opgebaard in een open kist en zo'n 20.000 mensen woonden de dienst bij.