Volleyballers winnen ook hun vierde WK-kwalificatieduel

De Nederlandse volleyballers hebben ook hun vierde wedstrijd op het WK-kwalificatietoernooi gewonnen. In Apeldoorn was de ploeg van Guido Vermeulen te sterk voor Oostenrijk met 3-2 (25-22,22-25,23-25, 25-22,15-8).

Nederland begon goed aan de wedstrijd tegen Oostenrijk. De eerste set werd gemakkelijk gewonnen door de Nederlanders. Ook in set twee begon Oranje weer goed aan de set en kwam op een 7-4 voorsprong, maar al snel maakte Oostenrijk de stand weer gelijk. De Oostenrijkers, dat dat op de wereldranglijst 71 plaatsen lager staat dan Nederland liep in de slotfase weg bij Nederland en wonnen de set met 22-25.

De derde set leek naar Oranje te gaan. De mannen van Guido Vermeulen stonden met 23-21 voor, maar mede door twee aces aan Oostenrijkse kant werd de derde set gewonnen door Oostenrijk.

Nederland was in de vierde set weer de beste. Nadat Oranje halverwege de vierde set voor het eerst op voorsprong kwam gaf Nederland het niet meer weg. Bij de stand van 24-22 sloeg Kay van Dijk het eerste setpunt binnen.

In de vijfde set snelde Oranje naar 8-2 voorsprong, waarna de overwinning niet meer in gevaar kwam tegen Oostenrijk.

Nederland moet zondag tegen Slowakije twee sets winnen om zich te plaatsen voor het WK van 2018 in Italië en Bulgarije.