Kerley snelt naar wereldtijd op 400 meter

Atleet Fred Kerley heeft wederom flink van zich doen spreken. De 22-jarige Amerikaan snelde eerder in de maand al heel soepel naar een tijd van 44,09 seconden op de 400 meter - 's werelds snelste tijd dit jaar - maar vrijdagavond deed hij daar nog een stevige schep bovenop.

Tijdens de NCAA West Prelims in het Texaanse Austin, kwalificatiewedstrijden voor de nationale collegekampioenschappen in de VS, had Kerley slechts 43,70 seconden nodig voor een vol rondje. De sporter van de Texas A&M University voegt zich daarmee definitief bij de wereldtop en behoort niet alleen tot de snelste 400 meter-lopers van het moment, maar zelfs tot de allersnelsten ooit.

Met zijn weergaloze tijd springt Kerley namelijk naar de zevende plek op de wereldranglijst aller tijden. Alleen de Zuid-Afrikaanse wereldrecordhouder Wayde van Niekerk en de Amerikaanse grootheden Michael Johnson, Butch Reynolds, Jeremy Wariner, Quincy Watts en LaShawn Merritt waren ooit sneller dan Kerley vrijdagavond was. De student is nu ook de vijftiende man ooit die onder de 44 seconden is gedoken.

Kerley snelt naar een absolute wereldtijd (Bron: YouTube)