Macron disst Trump

De nieuwe Franse president Emmanuel Macron windt geen doekjes om zijn nonverbale communicatie aangaande Trump. Hij heeft 'm na het handschudincident van enkele dagen geleden, donderdag opnieuw gedisst. Dit keer door hem straal te negeren.

Macron komt een halve kilometer lang aanlopen richting een roedel NAVO-leiders. Daarbij loopt hij regelrecht op de Amerikaanse president af, claimt de Britse krant Telegraph, tot een paar meter vóór aankomst. Hij gaat plots naar rechts en geeft Merkel een paar dikke smakken.

Vervolgens schudt hij de handen van twee andere hotemetoten naast Merkel, voor hij eindelijk Trumps hand schudt. Trump probeert hem vervolgens te domineren door Macrons hand zoals alleen Trump dat doet, op alphadogwijze naar zich toe te trekken (de zogeheten 'yank and pull').

Macron neemt dit niet en trekt Trumps arm vervolgens half uit de kom in een reactie die lijkt te zeggen: "Wat jij kan, kan ik ook." Vervolgens legt hij ook nog zijn hand op Trumps arm -nog een teken van dominantie- én geeft hij Trump na de handdruk een klopje op z'n bovenarm -opnieuw neerbuigende nonverbale communicatie-.

FOK! durft daarom te voorspellen dat Trump over niet al te lange tijd allerlei negatieve dingen over Macron zal gaan uiten.