Dumoulin: "Ik had gewoon slechte benen"

"Ik had gewoon slechte benen", aldus Tom Dumoulin na de finish tegenover de NOS. De Nederlander heeft nu een achterstand van 38 seconden op Nairo Quintana en staat op plek twee in het algemeen klassement.

Vroeg in de etappe nam Nairo Quintana en Vicenzo Nibali een minuut op Dumoulin doordat de Nederlander van Sunweb te veel naar achteren zat. "Het was een beginnersfout dat ik achterin het peloton zat. Ik zat te keuvelen Dat was echt een stomme actie. We moesten hard rijden om terug te komen, dat was een onnodige inspanning."

"Als je dan ook nog slechte benen hebt wordt het een moeilijk verhaal in de finale."

"Dumoulin was wel tevreden over zijn ploeggenoten. "Mijn team heeft me een paar keer gered met mijn slechte benen", aldus Tom Dumoulin. "Anders was het nog slechter geweest..."

Bauke Mollema was een van de gesprekspartners van de rozetruidrager. Zo kwam ook de Nederlander van Trek-Segafredo in de groep van Dumoulin terecht. "Het ging heel rustig, het was een ontspannen koers", aldus Mollema.

"Ineens hoorde ik dat iemand een gat had laten vallen en toen gingen Nibali en Quintana vooraan natuurlijk volle bak rijden. Voor we het doorhadden was het verschil al een minuut. Het was onoplettendheid, er was geen plaspauze. We zaten gewoon te slapen."