Hogenkamp overtuigend naar hoofdtoernooi Roland Garros

Richèl Hogenkamp heeft vandaag het hoofdtoernooi bereikt van de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros. De Doetinchemse versloeg in de derde en beslissende kwalificatieronde de Britse Heather Watson in twee sets: 6-0 en 6-3.

Hogenkamp opende ijzersterk tegen de Britse en trok de eerste negen games naar zich toe. Daarna kwam Watson nog terug tot 3-3 in de tweede set, maar vervolgens won Hogenkamp weer drie games op rij. De 25-jarige Hogenkamp maakt haar debuut op het hoofdtoernooi van Roland Garros. Aan alle overige Grand Slams nam ze al wel eenmaal deel, met een tweede ronde op Wimbledon en de US Open als beste prestaties.

Hogenkamp kent een goede reeks. Ze heeft nu veertien wedstrijden op een rij gewonnen en is opgeklommen naar de 105e plaats op de wereldranglijst. 

Nederland heeft dit jaar sowieso drie speelsters in het hoofdtoernooi van Roland Garros. Kiki Bertens is geplaatst op Roland Garros. Uit het kwalificatietoernooi komt ook nog de winnares van de partij tussen Arantxa Rus en Quirine Lemoine. Beide speelsters komen later vandaag in actie.

Richel Hogenkamp naar hoofdtoernooi Roland Garros. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Richel Hogenkamp naar hoofdtoernooi Roland Garros. (PRO SHOTS/Joep Leenen)