Rowland pakt zijn eerste F2 overwinning in hoofdrace Monaco

Oliver Rowland heeft in Monaco zijn eerste overwinning in de Formule 2 en voorloper GP2 gepakt. De DAMS-coureur profiteerde optimaal van de safety cars en was snel genoeg om zonder problemen de leiding vast te houden. Nyck de Vries kende een sterke dag en wist op te klimmen van de elfde naar de zevende plek.

Het was een chaotische race. Charles Leclerc begon zijn thuisrace van pole en wist na de start de leiding stevig in handen te houden. De voorsprong op achtervolger Rowland bedroeg zes seconden toen de eerste safety car van de dag de baan werd opgestuurd naar aanleiding van het stilvallen van Nicholas Latifi in de tunnel. Terwijl de top buiten bleef, waagden enkele anderen waaronder Nyck de Vries de gok door vroeg naar binnen te gaan.

Leclerc kwam de baan weer op als vierde en zette snelle rondetijden neer. Zijn kans op een overwinning nam echter drastisch af toen de safety car wederom de baan op kwam naar aanleiding van een crash tussen Robert Visoiu en Louis Delétraz. Terwijl Leclerc tijd verloor achter de safety car, konden zijn achtervolgers wel al direct naar binnen duiken. Leclerc kwam als vierde de baan weer op, waardoor Rowland de leiding over nam. Achter de safety car bleek de ophanging van de DAMS van Leclerc beschadigd bij de pitstop, waardoor de Monagask moest opgeven.

In het kampioenschap gaat Leclerc nog altijd aan de leiding met 77 punten, maar Rowland komt door zijn overwinning rap dichterbij en heeft nog maar drie punten achterstand. Artem Markelov is derde met 52 punten. Zaterdagmiddag om 16:10 is de sprintrace.