Boze Dumoulin: "Hopelijk verliezen Quintana en Nibali hun podiumplek"

Wielrenner Tom Dumoulin was donderdag na afloop van de achttiende etappe van de Giro d'Italia niet blij. Niet met landgenoten Bauke Mollema en Steven Kruijswijk, maar ook niet met concurrenten Nairo Quintana en Vincenzo Nibali.

De Colombiaan en Italiaan, nummers twee en drie in het klassement, zaten in de slotfase vooral naar Dumoulin te kijken, ook al reden Thibaut Pinot en Domenico Pozzovivo - potentiële podiumklanten - in rap tempo weg. "Een rare tactiek", noemde de Nederlandse rozetruidrager het op Eurosport.

"Ik ben wel wat tijd kwijt, maar zij zaten alleen naar mij te kijken en dat is een rare tactiek wat mij betreft. Hun podiumplaats komt nu in gevaar, terwijl ik wel wat tijd kan verliezen op die jongens", aldus Dumoulin, die duidelijk was in zijn bewoordingen: "Ik hoop dat Quintana en Nibali hun podiumplek verliezen door dit gedoe."

"Zij wilden ervoor zorgen dat ik tijd zou verliezen in plaats van dat zij tijd zouden winnen. Ik zou het dan wel mooi vinden als zij straks in Milaan juist niet op het podium staan", liet de Nederlander weten.

Vooral Pinot is een gevaar voor Quintana en Nibali. De Fransman kan een prima potje tijdrijden en pakte donderdag een minuut op de twee mannen voor hem. Vooral Nibali voelt Pinot's hete adem in de nek, maar ook Quintana zal met een klein minuutje voorsprong op de Fransman toch niet met een gerust hart de tijdrit in gaan.

Dumoulin hoopt nog wel wat aan Pinot en diens sterke luitenant Sebastien Reichenbach te hebben. "Hij is een sterke tijdrijder, ik hoop vooral dat hij op het podium komt in Milaan." Gevraagd of een pact zoals dat van Nibali en Quintana mogelijk zou zijn tussen Dumoulin en Pinot klonk het duidelijk: "Ik hoop het!"