Frank Masmeijer: ik heb niet bekend

Frank Masmeijer ontkent dat hij heeft bekend betrokken te zijn geweest bij grootschalige cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. "Dat ik heb bekend is fake news", stelt de oud-presentator in een interview met het AD.

De advocaat van de voormalig quizmaster zei eerder deze maand in de rechtbank dat Masmeijer zijn betrokkenheid bij de smokkel van 467 kilo cocaïne niet langer betwist. "Overal lees je dat ik zou hebben bekend. Niet waar!", zegt Masmeijer daarover in het AD. "Media hebben dat klakkeloos overgenomen. Ik ken een aantal mensen in dit dossier. Het enige is dat ik een paar mensen in mijn zaak bij elkaar heb gebracht."

Volgens de 55-jarige oud-presentator gaat het om "kennissen die in mijn zaak kwamen. Tot een neef van mijn vrouw aan toe". Zij zijn volgens Masmeijer "op een bepaald moment heel raar gaan doen". "Uit angst zijn ze gaan wijzen. Zo is men bij mij gekomen."

Niet onschuldig
Volgens Masmeijer "denkt heel Nederland nu dat ik een drugsbaron ben". Hij hoopt dat dat geen belemmering is voor een tv-comeback. "Ik denk niet dat mijn televisiecarrière nu voorbij is." Volgens Masmeijer zijn er plannen voor een film of documentaire over zijn leven en "is er gesproken over diverse tv-formats". "Maar dit kan allemaal pas concreet worden als de rechter uitspraak heeft gedaan en ik dit kan afsluiten."

Die uitspraak wordt over een paar weken verwacht. Tegen Masmeijer is zeven jaar cel en een boete van 24.000 euro geëist. "Ik zal niet onschuldig bevonden worden hoor. Dat gaat echt niet gebeuren. Er is zeven jaar geëist, dan gaat een rechter echt niet zeggen: gaat u maar."

Hoewel hij ontkent te hebben bekend, durft Masmeijer niet te zeggen dat hij 100 procent onschuldig is. "Ik denk, ik ben... Laat ik het zo zeggen: waar ik voor verdacht ben, daar ben ik onschuldig voor ja. Dat denk ik niet, dat is gewoon zo."

Frank Masmeijer: ik heb niet bekend
Frank Masmeijer: ik heb niet bekend (Foto: BuzzE)