Netflix stopt met The Get Down

Netflixserie The Get Down, over de opkomst van hiphop, krijgt geen tweede seizoen. Deadline maakte het nieuws woensdag bekend op basis van bronnen rond de show. Vlak daarna plaatste regisseur Baz Luhrmann, die The Get Down ontwikkelde, een lang bericht op Facebook waarin hij een vervolg "onwaarschijnlijk" noemt. Zijn filmprojecten zouden te weinig tijd overlaten voor de serie.

"Toen Sony en Netflix mij vroegen The Get Down te realiseren, heb ik mijn filmregieprojecten twee jaar uitgesteld", legt Baz uit. "We hebben over heel veel mogelijkheden voor de toekomst nagedacht, maar de simpele waarheid is: ik maak films. En het ding met films is dat als je ze regisseert, je niets anders in je leven kunt hebben."

The Get Down werd afgelopen zomer gelanceerd op Netflix. Eerder dit voorjaar maakte de streamingservice de tweede zesdelige helft beschikbaar. De serie, waaraan ook hiphoppioniers Grandmaster Flash en Kool Herc meewerkten, was met een budget van rond de 120 miljoen voor het eerste seizoen één van de kostbaarste producties van Netflix.

Netflix stopt met The Get Down
Netflix stopt met The Get Down (Foto: BuzzE)