Jacksons advocaten niet achter 'Bubbles-film'

De zaakwaarnemers van Michael Jackson staan niet achter de nieuwe Netflixanimatiefilm over de zanger, waarin zijn verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zijn aap Bubbles.

De beheerders van de nalatenschap van de King of Pop gaven maandag een verklaring uit. Daarin benadrukken ze dat zowel de 'Bubbles-film' als een ander project, de verfilming van het boek van twee bodyguards over de laatste dagen van Michael, niet met toestemming wordt uitgebracht en ook geen gebruik mag maken van Michaels muziek, fotografie, video en films "om zo Michaels erfgoed te exploiteren".

De waarnemers van de Michael Jackson Company, waarin de zangers zakelijke erfenis is ondergebracht, zegt zelf "talrijke" projecten in ontwikkeling te hebben, die volgens het bedrijf "Michaels leven en nalatenschap respecteren, eren en vieren."

De animatiefilm rond Bubbles is overigens nog niet officieel aangekondigd door Netflix. Verschillende Amerikaanse media meldden de afgelopen weken echter dat de streamingservice in verregaande onderhandeling is over de film.

Jacksons advocaten niet achter 'Bubbles-film'
Jacksons advocaten niet achter 'Bubbles-film' (Foto: BuzzE)