Carey: "Ook topteams vragen om kostenbesparingen"

Niet alleen de kleinere teams vragen om kostenbesparingen in de Formule 1, maar ook de grote renstallen willen een rem op de uitgaven, zo meldt F1-baas Chase Carey aan Motorsport. Dit is opmerkelijk, omdat de topteams in het verleden niets wilden weten van welke besparing dan ook.

Carey: "Een aantal teams geeft ongelofelijke bedragen uit en erkent ook dat het eigenlijk om onvoorstelbare bedragen gaat. In zekere zin hebben zij ook gezegd: 'red ons alsjeblieft van onszelf'. Er is een handjevol teams dat dit soort uitgaven doet zonder dat dit ook maar iets toevoegt aan de publieksbeleving. Ze moeten echter wel diep in de buidel tasten, omdat twee andere teams dat ook doen en ze zonder zoveel geld uit te geven niet met deze twee teams kunnen wedijveren."

Carey wilde geen namen noemen welke teams hem benaderd hebben, maar benadrukte wel dat hij er alles aan wil doen om de Formule 1 in de toekomst gezond te laten zijn. Hiervoor is een langetermijnvisie nodig en een soort van budgetlimiet om de kosten in de hand te houden.

Het moment hiervoor is het aflopen van de Concorde Agreement in 2020 en de invoer van een nieuwe motorformule. Deze laatste moet luider en simpeler worden. Wel moet in de Formule 1 techniek belangrijk blijven, maar entertainment moet bovenaan staan.