Motorcoureur Nicky Hayden (35) overleden

Motorcoureur Nicky Hayden is overleden. Dat heeft het Maurizio Bufalini Ziekenhuis in Cesena bekendgemaakt. De Amerikaanse World Superbikes-coureur werd afgelopen week in San Marino aangereden terwijl hij op de fiets reed en belandde in een coma. Hayden is slechts 35 jaar oud geworden.

De Kentucky Kid debuteerde in 2003 voor Honda in de MotoGP en pakte gelijk al twee podiumplekken. In 2005 won hij met de Amerikaanse Grand Prix zijn eerste race op het hoogste niveau, waarmee hij derde werd in het WK. Een jaar later kwam dan het hoogtepunt uit Hayden's illustere carrière. Met zeges tijdens de TT van Assen en opnieuw de Amerikaanse Grand Prix veroverde hij namens Repsol Honda de wereldtitel in de MotoGP.

Hayden zou nog tot en met 2015 in de koningsklasse van de motorsport rijden, maar een zege zat er niet meer in - wel haalde hij nog enkele podiumplekken. Vorig jaar maakte hij de overstap naar de World Superbikes, waar hij samen met Michael van der Mark voor Honda ging rijden. Hij won er één race, in Sepang, en eindigde als vijfde in de titelstrijd. Dit jaar wilde het met Honda niet lukken en kwam hij nog niet verder dan een zevende plek in tien races, goed voor een dertiende plek in de tussenstand van het WK.

Een ruime week geleden viel Hayden in de eerste race op het circuit van Imola uit, een dag later werd hij twaalfde in de allerlaatste race van zijn leven. In het ziekenhuis van Cesena overleed de oud-kampioen maandag.

Motorcoureur Nicky Hayden (35) overleden (Pro Shots / Dwight Rompas)