FOK! Wat een weer: zomers zonnig!

Is het weer in mei te mooi,
dan krijgt de schuur maar weinig hooi.

Goedemorgen! We schrijven maandag 22 mei en het wordt een zeer zomerse week als we de vooruitzichten moeten geloven. Aan het eind van de week kan het tegen de 30 graden worden, maar daarover later in de week meer.

Vandaag wordt het, op hier en daar een stapelwolkje na, zonnig. De maximum temperaturen lopen uiteen van 21 graden op de Wadden tot lokaal 26 graden in het zuiden. Van de wind hoeven we geen verkoeling te verwachten: er staat een zwak tot matige wind uit het zuidoosten. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:37
Zon onder: 21:35
Zonkracht: 6/3

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
556
v.Chr.
De jonge prins Labashi-Marduk volgt zijn vader Neriglissar op als koning van Babylon.
1455  In Engeland wordt de Eerste Slag bij St Albans uitgevochten, de eerste slag van de Rozenoorlogen.
1942 Mexico verklaart de oorlog aan DuitslandItalië en Japan.
1945 In een massagraf op het strand van Texel worden tien Texelaars en zeventig Georgiërs gevonden, allen geëxecuteerd tijdens de Opstand van de Georgiërs.
1957 Per ongeluk droppen de Amerikanen een waterstofbom boven onbewoond gebied in New Mexico.
1967 Het warenhuis Innovation in het centrum van Brussel brandt volledig uit. Het is de meest rampzalige brand in de Belgische geschiedenis met 323 doden en vermisten en 150 gewonden.
2014 De Nederlandse darter Raymond van Barneveld wint de Premier League Darts 2014 door in de finale met 10-6 te winnen van zijn landgenoot Michael van Gerwen.

 Bondage legde onlangs deze mooie wolk vast (Foto: Bondage)
Bondage legde onlangs deze mooie wolk vast (Foto: Bondage)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!