Verstappen over Monaco: "Het is en blijft altijd lastig"

Tijdens de Jumbo Racedagen ging het natuurlijk veelal over Max Verstappen. De jonge Formule 1-coureur vertelde over zijn leven in de autosport en over zijn loopbaan in de hoogste raceklasse, ook blikte hij alvast vooruit naar de Grand Prix van Monaco.

"Het moeilijke aan een stratencircuit is dat je niet rustig aan kan doen, want dan verlies je heel veel tijd. Als je in al die langzame bochten net wat te traag bent, loopt de rondetijd heel snel op. Van de andere kant moet je de limieten even vinden. Door je ervaring door de jaren heen weet je ook meer en beter hoe je dat moet voorbereiden. Het is en blijft wel altijd lastig. Gelukkig hebben we wat meer grip van de auto’s. Normaal gezien moet het goed komen. In welke positie dat is weet ik niet, dat ligt eraan hoe goed de updates zijn. Een top zes klassering durf ik wel op te gokken. We gaan het zien." Zo valt te lezen op Verstappen.nl

De achterstand van het Red Bull-team op Mercedes en Ferrari leek het afgelopen raceweekend in Spanje kleiner geworden maar is nog altijd aanzienlijk. Verstappen hoopt dat de technici de afgelopen week weer vooruitgang hebben geboekt. "Ze zijn natuurlijk ook niet blij. Ze hadden verwacht dat we het wel even zouden doen, vooral met de nieuwe reglementen. Dat is tot nu toe helaas niet gelukt. Ze zijn hard aan het werk, want ze vinden het ook niet fijn wat er allemaal geschreven wordt. Er komen wat goede updates naar Monaco toe, dus we gaan het zien."

Verstappen over Monaco: "Het is en blijft altijd lastig" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen over Monaco: "Het is en blijft altijd lastig" (Pro Shots / Action Images)