Verstappen voelt geen druk: "Racen is het leukste wat er is"

Tijdens de Jumbo Racedagen is Max Verstappen het stralende middelpunt van alle aandacht. Rond het circuit ziet het zwart van de Verstappen-fans die wachten tot het hoogtepunt van de dag, de rondjes van de jonge Nederlander in zijn Red Bull. Natuurlijk is er ook tijd om vragen te beantwoorden.

Verstappen wordt allereerst gevraagd naar zijn jeugd en hoe hij een leven een kartsport beleefde. "Natuurlijk zijn er bepaalde dingen, zoals het niet altijd kunnen gaan voetballen met je vrienden of niet mee naar de bioscoop kunnen, omdat ik dan weg was naar bijvoorbeeld Italië. Ik moest ook vaak op tijd naar bed, omdat ik de dag erop een lange dag had. Van de andere kant was dat voor mij het leukste om te doen, op die leeftijd in een kart zitten", zo lezen we op Verstappen.nl.

Zijn enrome talent heeft hij van twee kanten meegekregen, daar is de Nederlander zeker van. "Ik denk dat je van allebei het talent krijgt als je geboren wordt", aldus de Red Bull-coureur. "Ik heb veel met mijn vader opgetrokken. Hij wist wat er voor nodig was om de Formule 1 te bereiken. Ik heb veel tips van mijn vader gekregen en hij heeft me ook ‘gefinetuned’ als er iets niet goed ging. Mijn moeder was er altijd om me te steunen, dus ik denk dat ik het van allebei heb."

Druk heeft Verstappen nog niet gevoeld zo legt hij uit. "Racen is het leukste wat er voor me is, dus welke druk? Door de jaren heen leer je wel wat je moet doen. Als je vertrouwen in jezelf hebt, gaat de druk heel snel weg. Als het dan wat minder gaat en je hebt een teamgenoot die je verslaat, komen er meer dingen bij kijken. Ook als je je niet goed voelt in het team, kan de druk oplopen. Dat hebben we tot nu toe gelukkig nog niet gehad." Ook voor de start van een race blijft de jone Formule 1-coureur nuchter zo vertelt hij. "Er is dan positieve spanning. Als er iets fout gaat met de start, denk ik: ‘ik heb nog anderhalf uur om het goed te maken.’ Dat neemt ook veel druk weg."

Verstappen voelt geen druk: "Racen is het leukste wat er is" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen voelt geen druk: "Racen is het leukste wat er is" (Pro Shots / Action Images)