Newey actiever betrokken bij ontwikkeling RB13

Adrian Newey is de laatste maanden weer actiever betrokken geraakt bij de ontwikkeling van de RB13. De Britse topengineer had zijn Formule 1-activiteiten op een lager pitje gezet vanwege de America's Cup en de ontwikkeling van een superauto voor Aston Martin, maar moet nu helpen om Max Verstappen en Daniel Ricciardo verder naar voren te krijgen op de grid.

Red Bull is dit jaar het derde team in de Formule 1, mede door correlatieproblemen tussen de data uit de windtunnel en die op het circuit. De Oostenrijkse renstal had vooraf meer verwacht van het seizoen, maar door de Renault-motor en te weinig neerwaartse druk komt dat er voorlopig niet van. Een grote update in Spanje hielp al enigszins om het gat in de kwalificatie te dichten, maar er is meer nodig om de Bulls nog dit jaar te laten zegevieren.

Volgens teambaas Christian Horner is Newey daarom sinds de wintertests meer en meer bij de doorontwikkeling van de RB13 betrokken. Afgelopen weekend was hij bij de race in Barcelona. "Hij heeft aandachtig geluisterd naar wat de coureurs te melden hadden, het is alsof je naar een arts gaat. Hij wil begrijpen wat voor feedback en commentaar de coureurs hebben, voordat hij het pakket op basis daarvan gaat doorontwikkelen. Gedurende de winter heeft bij de helft van zijn tijd op de achtergrond meegekeken, maar sinds de wintertest in Barcelona is hij veel actiever betrokken. Dat zal voorlopig wel zo blijven."

Dat Newey weer meer tijd voor de Formule 1 heeft komt doordat zijn werkzaamheden voor de superauto van Aston Martin vrijwel afgerond zijn.