Kruijswijk: "Het gaat niet zoals het hoort te gaan"

De Giro d'Italia verloopt niet bepaald lekker voor Steven Kruijswijk. Vorig jaar was de Nederlander van LottoNL-Jumbo nog de sterkste, tot hij in de roze leiderstrui in een sneeuwmuur dook, maar nu komt hij niet in de buurt van de besten.

Ook woensdag was het weer een lastige dag voor Kruijswijk, die wederom zo'n vijftig seconden verloor op de rest van de klassementsrenners. "Ik voel me niet super nee. Ik verlies weer tijd op die jongens en het gaat gewoon niet zoals het hoort te gaan", treurt de Nederlander.

"Ik merk bergop dat ik een paar procent tekort kom en dat is gewoon frustrerend, want er is niet direct een aanwijsbare reden. Als je hier met serieuze ambities naartoe bent gekomen is dat ontzettend frustrerend", zegt Kruijswijk.

Woensdag was het aan teamgenoot Stef Clement te danken dat de schade nog relatief beperkt bleef. "Hij heeft weer volle bak doorgetrokken om mij een beetje in de buurt te houden en dat heeft hij weer goed gedaan."

In het klassement staat Kruijswijk inmiddels op ruim zes minuten van leider Tom Dumoulin op de twaalfde plek. Het is nu dan ook de vraag wanneer hij het klassement definitief voor gezien houdt en zich op grote achterstand laat rijden, zodat hij wellicht voor een etappezege kan gaan.