Google Assistant op jacht naar Siri

Apples virtuele assistent Siri krijgt concurrentie: Google brengt zijn eigen Google Assistant als aparte app naar de iPhone. Dat maakte de zoekreus woensdag bekend tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie Google I/O. Vanwege beperkingen in iOS is Assistant echter niet zo krachtig als zijn Android-tegenhanger.

Op Android kan Google Assistant de wereld om je heen zien en begrijpen. Zo toont de app je een menu als je de camera op de buitenkant van een restaurant richt en kan hij de telefoon verbinden met een wifi-netwerk als je de camera op de inloggegevens richt.

Google Photos is ook een stuk slimmer geworden en laat je nu automatisch foto's delen met de personen die op de foto staan. Ook maakt Google het in de toekomst mogelijk om objecten of personen van foto's te verwijderen.

Android O
De nieuwste versie van Android, Android O, richt zich vooral op batterijduur en snelheid. Ook zit er een virusscanner ingebouwd om apps te scannen. Bovendien is Android O anders opgebouwd zodat ook telefoonfabrikanten die een eigen laag over Android heenbouwen updates aan het besturingssysteem snel kunnen doorvoeren.

Naast Android O presenteerde Google ook Android Go. Die versie van het mobiele besturingssysteem vraagt minder rekenkracht en geheugen en is vooral bedoeld voor goedkopere toestellen. Het duurt echter nog wel even voordat Android Go daadwerkelijk beschikbaar is. Voorlopig is het nog louter een intern project.

Google Assistant op jacht naar Siri
Google Assistant op jacht naar Siri (Foto: BuzzT)