Tennisser Haase snel naar huis na nederlaag in Rome

Tennisser Robin Haase zal weinig plezier beleefd hebben aan het masterstoernooi in Rome. De Nederlander (ATP-43) was de laatste weken prima op dreef, maar tegen de Argentijn Carlos Berlocq (ATP-68) vond hij al in de eerste ronde zijn Waterloo: 3-6 en 5-7.

Haase brak de uit de kwalificatie gekomen Berlocq meteen in de eerste game, maar daarna had de Nederlander weinig in te brengen. Zijn Argentijnse opponent had tegen een niet al te best spelende Haase geen enkele moeite in de eerste set.

In set twee kwam Berlocq 2-0 voor te staan, voor Haase tot leven kwam. De Nederlander won vijf games op rij en stond met 5-2 voor. Hij kreeg zowel in de achtste als negende game setpunten, maar benutte die niet. In plaats daarvan kwam Berlocq terug tot 6-5. In de twaalfde game kreeg Haase nog breakkansen, maar die waren niet aan hem besteed. Ook had de Nederlander nog ruzie met een toeschouwer.

Ter voorbereiding op Roland Garros, dat over twee weken begint, gaat Haase dit weekend deelnemen aan de Melkhuisje Masters. Tijdens dit invitatietoernooi in Hilversum komen in totaal vier spelers in actie.