Racetalent Verschoor verbetert zich in Formule Renault

Coureur Richard Verschoor heeft een goed weekeinde achter de rug in de Eurocup Formule Renault 2.0. De 16-jarige Nederlander reed op het circuit van Silverstone naar een zevende en zesde plek, iets beter dan het openingsweekeinde in Monza, waarin hij als tiende en zevende eindigde.

Verschoor begon op zaterdag vanaf de achtste plek en wist gedurende de race één positie winst te boeken. Max Fewtrell was de enige rookie die het beter deed door als vierde te eindigen. Jarno Opmeer, net als Fewtrell lid van het opleidingsprogramma van Renault, kende geen beste dag. Hij moest al richting het achterveld aan de race beginnen, maar kwam niet weg. Teamgenoot en Red Bull-junior Neil Verhagen kon hem niet ontwijken en de Amerikaan knalde achterop bij Opmeer, waardoor de race voor beiden klaar was.

Zondag begon Verschoor als negende aan de race en dit keer boekte hij drie plaatsen winst. "Het is niet slecht, maar ik wil nog beter presteren", reageerde hij na afloop. "Je kunt zien dat ik stappen maak, maar ik wil wel verder naar voren staan, vooral in de kwalificatie." Opmeer finishte de race wel, maar kwam er met een vijftiende plek niet aan te pas.

De zeges op Silverstone werden verdeeld door Will Palmer, het jongere broertje van F1-coureur Jolyon Palmer, en de 17-jarige Rus Robert Shwartzman. Palmer gaat in het kampioenschap aan de leiding, gevolgd door Shwartzman en de Fransman Sasha Fenestraz, die in Silverstone als vijfde eindigde in race één en de finish van race twee niet haalde.