Tottenham verlaat White Hart Lane met zege op Manchester United

Tottenham Hotspur heeft zondag met een overwinning op Manchester United afscheid genomen van White Hart Lane. Het werd 2-1. De Noord-Londense club is pal naast The Lane bezig om een splinternieuw stadion te bouwen. Volgend seizoen zal Tottenham de thuiswedstrijden daarom op Wembley spelen.

Tegen Manchester United werd het een mooi afscheid op het 118 jaar oude White Hart Lane, want het stond al snel 1-0. Victor Wanyama liet het thuispubliek na zes minuten juichen door een voorzet van Ben Davies achter David De Gea te koppen. Manager José Mourinho had zijn basisteam op acht plekken gewijzigd ten opzichte van de return tegen Celta de Vigo, waarin United zich kwalificeerde voor de Europa League-finale tegen Ajax.

Hoewel de gasten een paar keer dicht bij de gelijkmaker kwamen, bleef Tottenham de beste kansen creëren. Kort na rust werd één daarvan afgerond door Harry Kane. De topschutter gaf uit een voorzet van Christian Eriksen het laatste tikje.

Het allerlaatste doelpunt ooit op White Hart Lane kwam echter op naam van een tegenstander. Wayne Rooney maakte het duel spannend door na goed voorbereidend werk van Anthony Martial 2-1 te maken. Verder kwam United echter niet. The Mancunians kunnen daardoor de top vier niet meer halen, Tottenham is nu zeker van plek twee.

Tottenham verlaat White Heart Lane. (PRO SHOTS/Action Images)