Van Bronckhorst: "Dit is onbeschrijfelijk"

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst was in tranen na het laatste fluitsignaal toen de landstitel officieel binnen was. Door drie goals van Dirk Kuyt, was het een dag voor Feyenoord-supporters om nooit te vergeten. Van Bronckhorst gaf na afloop van de wedstrijd tegen Heracles een emotioneel betoog over wat er door hem heen ging.

"Dit is echt onbeschrijfelijk”, vertelde de trainer. “Ik ben echt trots en zo blij voor iedereen bij de club en al die mensen hier in De Kuip Een doel was om de club kampioen te maken. heb heel veel meegemaakt als voetballer, maar vandaag is het zo mooi."

Afgelopen week werd er op bezoek bij Excelsior kansloos verloren met 3-0, een moment mogelijk van frustraties. Van Bronckhorst erkent de moeilijkheidsgraad als coach, wanneer je zelf speler bent geweest. “Je hebt wel invloed op de spelers maar niet altijd 100%. Je doet alles om het team voor te bereiden. Uiteindelijk hebben ze altijd gereageerd. De hele Kuip zit vol, hele organisatie heeft hierop ingezet.”

“Dit is een prijs voor iedereen. Heb nooit getwijfeld, maar het zit niet altijd mee. Maar op dat moment moet je juist reageren. Ik hoop dat het straks weer eerder gebeurt en niet weer na 18 jaar. Eerst gaan we genieten. Fantastisch dat Kuyt het zo doet, op goede plek . Het was op het juiste moment, hij heeft ons erdoorheen gesleept”, aldus Van Bronckhorst tegenover de NOS.