Kruijswijk: ''Ik had vandaag niet zo'n goede dag''

Steven Kruijswijk is als twaalfde over de streep gekomen in de negende etappe van de Giro d'Italia. De Nederlandse kopman van LottoNL-Jumbo verloor in de etappe naar Blockhaus 2.43 op Quintana. Kruijswijk staat in het algemeen klassement op een tiende plaats.

''Ik had vandaag niet zo’n goede dag. Ik zat gelijk aan de voet van de klim al op de limiet'', vertelde Kruijswijk boven op Blockhaus. ''Toen Quintana versnelde, kon ik niet mee. Ik viel stil en moet tijd toegeven. Het is niet anders, maar de Giro is nog niet voorbij'', aldus Kruijswijk op de site van de ploeg.

Addy Engels ploegleider van LottoNL-Jumbo ziet echter nog voldoende kansen voor Kruijswijk. ''Ik had deze grote verschillen vandaag niet verwacht'', zei Engels. ''Dit soort verschillen verwacht je eerder in een zware en lange Dolomietenrit. We hadden een eerste echte test verwacht vandaag en dat de beste klimmer ook zou winnen. De uitslag liegt niet, maar de weg is nog lang. Het is nog twee weken en we weten dat Kruijswijk in de derde week op zijn best is.”