Davies wint opnieuw op Imola, Van der Mark 9e

Chaz Davies heeft zondag ook de tweede race van het World Superbikes-weekeinde in Imola gewonnen. De Welshman was op zijn Ducati wederom ongenaakbaar, hoewel hij er harder voor moest knokken dan op zaterdag.

Tom Sykes mocht vanaf poleposition vertrekken en pakte de leiding, voor Xavi Fores, Marco Melandri, Leon Camier, Jonathan Rea en Michael van der Mark. Davies, de winnaar van zaterdag, vertrok door de deels omgekeerde grid vanaf plek negen en viel twee plekken terug bij de start. Lang duurde het niet voor de rust terugkeerde, want in de loop van de eerste ronde plofte de Kawasaki van Ayrton Badovini, wat voor een zeer lang oliespoor op de baan en daardoor een rode vlag zorgde.

Een goed half uur later kon de race dan eindelijk vervolgd worden en Sykes nam wederom gelijk de leiding, met Camier, achter zich aan. Camier ging op zijn MV Agusta na een paar ronden echter onderuit en vergooide zijn podiumkansen. Davies nam plek twee over, voor Melandri, Rea, Fores, Alex Lowes en Van der Mark. 

Voorin sloeg Sykes een gaatje naar Davies, terwijl Melandri en Rea duelleerden om plek drie. De Italiaan maakte daarbij een flinke fout en viel terug naar plek zes, hoewel hij Lowes snel passeerde. De Brit zag Yamaha-teamgenoot Van der Mark ook langszij komen en viel terug naar plek zeven. Voorin wist Davies het gat naar Sykes te dichten en halverwege de race nam hij, tot grote vreugde van de aanwezige Italianen, op zijn Ducati de leiding over.

Davies zou niet meer bedreigd worden en reed naar zijn tweede zege van het weekeinde, terwijl Rea zijn Kawasaki-teamgenoot Sykes bijhaalde en passeerde om zo plek twee te veroveren. Fores reed lang op de vierde plek en zag Melandri in de slotfase flink aanvallen, maar de Spanjaard hield knap stand en eindigde als vierde. Lowes finishte als zesde, voor Eugene Laverty en Jordi Torres. De Spanjaard kwam in de slotronde nog voorbij Van der Mark, die een lastige eindfase kende en als negende over de streep kwam.