Bennani verslaat Catsburg in tweede WTCC-race

Mehdi Bennani heeft zondag de tweede race van het WTCC op de Hungaroring gewonnen. Voor de Marokkaan was dit de eerste zege van het seizoen. Op de tweede plaats finishte Volvo-coureur Nicky Catsburg. Net als in de eerste race was Tom Coronel opnieuw negende.

Gisteren was Rob Huff de snelste in de kwalificatie en mocht daarom van de eerste plaats vertrekken. Vanaf de tweede plaats had Bennani een betere start en pakte de eerste plaats. Ook Volvo-coureurs Catsburg en Néstor Girolami gingen Huff voorbij.

Bij de tweede bocht tikte Huff Catsburg aan. De Nederlander miste daardoor zijn rempunt, ging wijd en raakte Girolami. De Argentijn ging de grindbak in en dit betekende einde wedstrijd. Vanwege het weghalen van de Volvo van Girolami kwam er een safety car op de baan.

Na de herstart nam Huff de leiding voor Bennani. Voor het aantikken van Catsburg werd de Brit bestraft met een drive-through penalty. Na zijn straf viel Huff terug naar plaats vijftien. De nieuwe leider Bennani werd onder druk gezet door Catsburg maar de Marokkaan wist tot aan het einde van de race de aanvallen af te slaan.

De volgende ronde van het WTCC vindt over twee weken plaats op het legendarische Nürburgring Nordschleife circuit.

Uitslag race 2
1. Mehdi Bennani (MAR) Citroën
2. Nicky Catsburg (NED) Volvo
3. Tom Chilton (GBR) Citroën
4. Norbert Michelisz (HON) Honda
5. Tiago Monteiro (POR) Honda
6. Esteban Guerrieri (ARG) Chevrolet
7. Thed Björk (SWE) Volvo
8. Yann Ehrlacher (FRA) Lada
9. Tom Coronel (NED) Chevrolet
10. Robert Huff (GBR) Citroën