4 Zweden veroordeeld voor film-website

4 mannen, waarvan 1 bestuurslid is van de Zweedse piratenpartij, zijn tot gevangenisstraffen veroordeeld voor het runnen van een website die illegaal films distribueerde. Ze kregen straffen van 6 tot 10 maanden gevangenisstraf.

De Zweedse politie haalde 2 jaar geleden de website dreamfilm.se uit de lucht. De website was goed voor een kwart van het streamingverkeer in Zweden. Daarna was op de website te lezen dat de beheerders aangehouden waren en hadden toegestemd om de website voorgoed te sluiten.

Enige tijd later was de site echter weer terug onder een andere naam. De politie gaf echter niet op en haalde meer sites uit de lucht, waaronder de op 1 na grootste Zweedse Torrent-site Tankefetast, de Torrent-site PirateHub en het streamingportal Tankefetast Play.

Het onderzoek duurde maanden, maar onlangs stonden de beheerders voor de rechter. Allen gaven ze toe actief te zijn bij Dreamfilm, maar ontkenden wetten te hebben overtreden. De rechtbank was het er niet mee eens en veroordeelde de mannen tot straffen van 6 tot 10 maanden en het betalen van 150.000 dollar aan schadevergoeding aan de filmindustrie. De langste straf kreeg de oprichter van Dreamfilm. Een lid van de Piratenpartij, die verantwoordelijk was voor de reclame en ook hielp met het beheren van de site, kreeg 8 maanden. 2 andere mannen mogen 6 maanden gaan zitten.